Derfor når du ikke dine nytårsforsætter 2016

 

Det nye år er lige rundt om hjørnet, og du er klar til at gøre det til dit år. Du er klar til at ændre noget i dit liv, klar til at udfordre dig selv, og klar til at nå alle de nytårsforsætter, som du har sat dig. Der er bare lige ét problem – du når ikke ét eneste af dine nytårsforsætter i 2016.

Jeg er træt af at høre på folk, der snakker om alle de nytårsforsætter, de har sat for det nye år. Det er som om, at ordet “nytårsforsæt” er blevet noget, der siges om de ting, man håber på at kunne forbedre i det nye år – de ting, man er super motiveret til at gøre noget ved de to første uger, men derefter glemmer alt om. Det er et svagt ord, som kun bruges af folk med et svagt mindset.

Vidste du, at hele 95% ikke gør noget ved de nytårsforsætter, som de sætter sig i slutningen af året? Og det er endda folk, der sætter sig og skriver dem ned!

Grunden til, at du ikke når dine nytårsforsætter, er for det første at du bruger et svagt ord, som er forbundet med at fejle. Det er okay at fejle dine nytårsforsætter, for det gør alle andre omkring dig alligevel, så hvorfor skulle det ikke være okay, at du også gør det? Og når alle andre alligevel fejler, hvorfor skulle du så ikke også ende med at fejle? Der er alt for meget negativitet forbundet med ordet ”nytårsforsæt” i vores samfund….

Så lad os i stedet kalde dem for mål – også kendt som drømme med deadlines.

 

 New year, new me

Vi tror, at et nyt år betyder en ny chance for at nå vores mål, men vi glemmer, at vi får en ny chance hver evig eneste dag. New year, new me? Nej – new day, new me!

Hvis du kun kigger på dit liv én gang om året for at ændre noget eller forbedre noget, så har du et svagt mindset. Jeg kigger på mit liv hver eneste dag for at forbedre noget. Ved du godt, hvor mange chancer det giver mig? Det giver mig over 36.500 chancer til at lave noget om i mit liv, og det giver dig små 100 chancer. Hver dag er en ny chance for at gøre en forskel – både for dig selv og andre – så vær sikker på, at du ikke tager nogle af dem for givet.

Forskellen på et svagt mindset og et stærkt mindset er, at den ene tænker: pyt, der er også en dag i morgen, hvorimod den anden tænker: alt jeg har, er øjeblikket lige nu og her. Problemet er, at du tror, at du har en dag i morgen, men det er der ingen garanti for. Du har intet garantibevis, som siger at dagen i morgen kommer – og jeg minder dig ikke om det for at skræmme dig, men for at få dig til at vågne op og indse, at det eneste du med sikkerhed har, er øjeblikket lige nu og her. Stop med at udskyde dine mål, for det svækker dit mindset og gør det blot sværere for dig at opnå selv de mindste gøremål i hverdagen.

 

 Nøglen til at nå dine mål

Tricket til at nå dine mål er at få styr på alle de mindre mål, før du kaster dig ud i de større mål. Hvis du ikke engang kan holde dit værelse rent, drikke nok vand hver dag eller opretholde en regelmæssig træningsrutine, så kan du lige så godt glemme alt om dine nytårsforsætter. Det er umuligt at få succes med de store mål, hvis du ikke engang kan få succes med helt almindelige dagligdagsmål. 

Alle har en drøm, og alle har en plan – spørgsmålet er bare, om du har tænkt dig at gøre noget ved dem. Folk snakker og snakker, og de snakker så meget om deres drømme og planer for fremtiden, at de glemmer at tage action. Det er som om, at de kun har planer for at imponere andre.

Hvad laver du, når du er alene? Når der ikke er nogen, der står og kigger dig over skulderen, og når du ikke har nogen at imponere? Mit gæt er, at du helst ikke vil besvare det spørgsmål.

Problemet med dig er, at du giver op, når tingene ikke helt går, som du havde ønsket dig. Du giver op, når du er træt og umotiveret – men gæt engang, vi føler os alle sammen trætte, og vi føler os alle sammen umotiverede. Forskellen er bare, at dem der opnår succes ved, at det bare er en dårlig undskyldning for ikke at presse sig selv. De ved, at de kan gøre det bedre, så de fortsætter og fortsætter og fortsætter og fortsætter, indtil de når deres mål.

Vedholdenhed er nøglen til alt, hvad du ønsker at opnå i det nye år.

Vedholdenhed er grunden til, at jeg har skrevet og udgivet ikke kun én, men hele tre bøger på bare et år. Det betyder ikke, at jeg er bedre end dig, eller at jeg har mere tid end dig, men at jeg brænder mere for min passion. Der er tusindvis af forfattere, som er bedre end mig – og det er meget muligt, at du sidder bag skærmen og er en af dem – men talent er fuldstændig ligegyldigt uden vedholdenhed. Succes er usynligt, indtil resultaterne af det hårde arbejde bliver lagt på bordet.

Hvis det ikke er stjerneklart, hvad du vil opnå, så har du ikke noget konkret svar på, hvorfor du gerne vil nå dit mål. Når du møder modstand og mest af alt bare har lyst til at give op, så bliver du nødt til at have dit hvorfor i baghovedet for at komme op på benene igen. Steve Jobs, Bill Gates, Oprah, Jim Carrey og mange flere kendte alle deres hvorfor, og derfor lykkedes det dem at få succes.

 

 Dit eget ansvar

Jeg er sikker på, at du har hørt det før, men hvis du føler dig bare en smule provokeret af det her blogindlæg, så har du tydeligvis ikke forstået det endnu. Uanset om du ved det eller ej, så har du alene ansvaret for dit liv. Du kan give verden og alle dem omkring dig skylden for, at dine omstændigheder er, som de er, men i sidste ende er det kun dig, der er skyld i dem – og det er også kun dig, der kan gøre noget ved dem.

Indtil det øjeblik, hvor du beslutter dig for at tage det fulde ansvar for dit liv, vil du blive ved med at slå hovedet ned i asfalten, når livet spænder ben for dig. Millionspørgsmålet er nu: hvor længe vil du blive ved med at falde og give alle andre skylden for det? Det er din egen skyld, at du falder, for hvis du ikke havde pjækket så meget fra idræt, så havde du måske lært at løfte benene lidt højere, så du ikke snublede over hver eneste lille forhindring på din vej. Jo flere gange du prøver at snyde dig uden om, jo flere forhindringer får du. Dårlige undskyldninger er for dem, der vælger den nemme løsning for at kunne leve et svært liv – men du er bedre end det! 

Problemet er ikke, at du fejler, men at du giver op, når du fejler.

Hvis du har et mål eller noget, som du gerne vil forbedre i det nye år, så begynd allerede nu – ikke den første januar, og ikke i morgen, men lige nu. Gør noget ved dine mål i dag, eller lad helt vær med at gøre noget ved dem, for uden viljestyrke og vedholdenhed er du dømt til at ende blandt de 95%, som fejler deres nytårsforsætter.

 

 2016 er mulighedernes år

Jeg håber, at det lykkedes mig at provokere dig lidt, for udover at motivere dig til at tage action i retningen mod dine drømme, så var det faktisk det eneste formål med det her blogindlæg. Når det er sagt, så håber jeg, at du er spændt på det nye år, for ligesom dagen i morgen og dagen efter den, er der masser af muligheder ude i verden. Du kan aldrig vide, om der venter sig et mirakel lige rundt om hjørnet.

Jeg ønsker dig et lykkebringende nytår, og jeg håber af hele mit hjerte, at du vælger at gøre 2016 til dit år! Selvfølgelig uden nogle lousy nytårsforsætter.

 

NYSGERRIG EFTER MERE?
Få min step-by-step guide “Sådan bliver du den gladeste udgave af dig selv” sammen med 30 dages online coaching og vejledning direkte fra mig, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev i dag.
Ingen spam. Kun e-mails, der løfter din energi.

 


 

KOMMENTARER

avatar
  Subscribe  
Modtag besked om