Kære studenter 2016

 

Kære student 2016,

Så du har lige færdiggjort gymnasiet, og du har ingen idé om, hvad du vil med dit liv. Eller også har dine forældre en idé om, hvad du skal, men deres planer for din fremtid er egentlig ikke noget, der siger dig noget  det er ikke noget, der giver dig sommerfugle i maven og får et smil frem på dine læber.

Måske har du en bucketliste, og måske har du både drømme og mål, som du gerne vil nå. Der er bare det lille problem, at stemmen i dit hoved og samfundet fortæller dig, at det ikke er muligt at leve sådan, fordi det umuligt kan give dig en sikker fremtid.

Fuck det.

Hvis du har bare den mindste tro på, at det er muligt, så kan du skabe lige det liv, som du drømmer om. Fuck logik, og fuck andres meninger. Det her er dit liv og din fremtid  kun du ved, hvad der gør dig glad.

Der er en grund til, at hele 85% af den amerikanske befolkning hader deres job så meget, at de må tvinges på arbejde hver eneste dag. Det er fordi, at vi frygter at fejle, og fordi vi frygter at tage styringen over vores eget liv. Vi frygter et liv uden for systemet, men glemmer at ikke engang systemet er sikkert. Hvis vi ikke tror nok på os selv, så overlader vi kontrollen til andre og lader dem afgøre, hvad vi er bedst kvalificeret til, så vi kan få det job, der er mindst chance for, at vi mister igen. Alt sammen for at få en “sikker” fremtid.

Jeg siger ikke, at du skal droppe alt, hvad du har af planer for fremtiden og bare satse hele molevitten uden at tænke dig om. Jeg beder dig bare om ikke at lade andre afgøre, hvad der vil gøre dig lykkelig. Gør det, der føles rigtigt for dig  ikke det, der vil gøre dine forældre stolte og dine venner glade.

Måske er du bange for, hvad fremtiden vil bringe, og du frygter måske endda bare at skulle gå dagen i morgen i møde…. men hvad nu, hvis jeg fortæller dig, at du lige nu er i den mest gyldne periode af dit liv? At du lige nu står i et kæmpe hav af muligheder, hvor millioner af chancer springer op ad vandet som små fisk, der desperat søger mod sollyset?

Det er nu du har muligheden for at bo i en kælder og leve af thaibokse og frysepizza på tilbud for at få økonomien til at løbe rundt. Du har ikke din egen familie at tage ansvar for, og du har ikke helt mistet håbet for en bedre fremtid. Du har måske en mindre gæld eller andre hængepartier, men de ting vil hvile på dine skuldre, uanset om du tager chancen eller ej – så hvorfor ikke bare gribe muligheden, nu hvor du kan?

Den tid du har nu, er din tid. Vælg at gå efter det, som du elsker og brænder for. Giv den lille gnist i dit hjerte håb, så den kan blusse op og blive til store flammer, der holder enhver form for tvivl og negativitet langt væk fra dine dyrebare drømme. Brug din tid på at tænke, filosofere, drømme og på at planlægge, så du kan få viljestyrken til at kæmpe for det, der giver mest mening for dig.

Nu har du muligheden for at spare sammen til en enkeltbillet til Afrika, Canada eller Sydfrankrig og bare tage af sted. Find en billig afbudsrejse, pak din kuffert, og tag en uge eller to væk hjemmefra på egen hånd. Kom ud og se den del af verden, som du frygter  den del, der gemmer sig uden for din comfortzone. Oplev nye kulturer, lær nye mennesker at kende, og mærk den friske duft af muligheder og frihed lige fra morgenstunden af.

Jeg ved godt, at samfundet fortæller dig, at det er en dum idé at tage et sabbatår  for slet ikke at snakke om flere sabbatår  men helt ærligt, hvorfor har du så travlt? Hvad har du at nå? Verden forsvinder ikke bare lige fra den ene dag til den anden, så du har masser af tid til at udforske livet og lære dig selv bedre at kende  ingen stress overhovedet!

Der er bare lige én ting, som jeg vil have dig til at love mig:

Lov mig, at du ikke lader frygten for det uforudsigelige få dig til at søge et job, der ikke giver dig sommerfugle i maven og ikke sætter ild til din sjæl.

Du fortjener bedre. Det job, som samfundet og folk omkring dig fortæller dig, at du ville være perfekt kvalificeret til, er højst sandsynligt ikke et job, der vil gøre dig glad. Kvalificeret er ikke ensbetydende med lykke  det er ensbetydende med penge og en større mulighed for lønforhøjelse. Det er en rottefælde, som alt for mange desværre falder i.

Og ja, det er da meget muligt, at du bliver nødt til at få et dødsenskedeligt job i en kort periode for at tjene nok penge til at leve for, og det er også helt fint  så længe du ikke låser dig fast i det job og bliver en tryghedsnarkoman. Der er en verden til forskel på at få et job, fordi du gerne vil tjene en masse penge, og på at få et job, fordi du har brug for at tjene penge for at kunne nå alle de mål, som du har sat dig.

Det er nemlig sådan, at unset om du ved det eller ej, så gemmer der sig et talent dybt inden i dig. Måske har du fundet det, måske har du ikke. Pointen er, at det er der, og det er din opgave at gøre alt hvad du kan for at udvikle den gave, som du har fået, for dit talent er din nøgle til hele verden.

Og så tænker du måske: ja, okay, men hvad så, hvis jeg ikke har nogle mål med mit liv? Hvis jeg ikke aner, hvad min gave er, og hvis jeg ikke kan finde ud af, hvad mit talent er?

Jamen så er du blandt de udvalgte! Hvis du er så heldig, at du lige har gennemført gymnasiet og ikke har den fjerneste idé om, hvad du skal bruge dit liv på, så er du blandt de heldigste mennesker i hele verden.

Jeg forstår godt, hvis du føler, at du skal have den fulde kontrol over alt i dit liv og vide præcis, hvordan din fremtid skal se ud  men det behøver du slet ikke. Nogle gange skal du bare slippe kontrollen og lade de ting ske, som hele tiden har været meningen skulle ske. Du behøver ikke have hver eneste lille detalje regnet ud på forhånd, for det kan du ikke, hvis du vil følge dit hjerte. Når du følger dit hjerte skifter du hele tiden kurs, fordi du mærker efter, hvad der føles rigtigt for dig lige nu og her  så hvordan skulle du kunne forudse og beregne hver eneste lille detalje af din fremtid?

Alt hvad du har, er øjeblikket lige nu og her. Lad være med at stresse over det faktum, at du ikke har den fulde kontrol over dit liv, for det var aldrig meningen, at du skulle have den. Du er blevet ledt hertil, hvor du er i dag, og du har utallige oplevelser i vente. Du lever i en verden af muligheder og mirakler, og din eneste begrænsning er dig selv. Du er Leonardo da Vinci II, og hver dag har du muligheden for at svinge penslen og lave en ny streg på dit livs mesterværk.

Lille spirer, det jeg prøver at sige er, at du har hele universet for dine fødder. Udnyt det. 

 

Kærligst,

Pigen der fulgte sit hjerte og skabte det liv, som hun altid havde drømt om.

 

P.S. hvad end du går og drømmer om, så er det muligt, og hvis du leder efter et tegn, så er det her dit tegn. Jeg ønsker dig alt held og lykke med at få skabt dit livs mesterværk 💜

 

NYSGERRIG EFTER MERE?
Få min step-by-step guide “Sådan bliver du den gladeste udgave af dig selv” sammen med 30 dages online coaching og vejledning direkte fra mig, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev i dag.
Ingen spam. Kun e-mails, der løfter din energi.

 


 

KOMMENTARER

avatar
  Subscribe  
Modtag besked om